Tip 1 voor een optimaal immuunsysteem: eet 30 verschillende planten per week.

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 17:59

Als orthomoleculair KPNI therapeut en gezondheidscoach deel ik graag mijn tips voor een optimaal immuunsysteem in deze tijden van corona. Stay tuned voor meer tips de komende tijd! Blijf ondertussen gezond en wel. Liefs, Fran.

 

Tip 1: Eet minimaal 30 verschillende planten (groenten/kruiden/fruit) per week.

Dit geeft de juiste vezels en een gevarieerde voedingsbodem voor het leven in onze darmen. Het verandert je darm-microbioom in een gezond en divers darm-microbioom: dit werkt samen met ons immuunsysteem en beschermt ons tegen (o.a.) virussen en bacteriën.

Hou een lijstje bij per week en maak er een spel van om zoveel mogelijk verschillende groenten en kruiden (gedroogd of vers) te combineren per maaltijd. Kies eens voor groenten die je normaal nooit klaarmaakt en geniet ervan. Of maak het jezelf gemakkelijk en abonneer je op een groentenpakket van een boerderij in je buurt. Zij kiezen wekelijks voor jou seizoensgroenten uit. Er zitten vaak (vergeten) groenten bij die je niet altijd zelf zou kiezen en die heerlijk smaken. Mijn lokale favoriet: De Wassende Maan.

 

McDonald D. The American Gut Consortium, Knight R. 2018. American Gut: an open platform for citizen microbiome research, mSystems 3: e00031-18, https://doi.org/10.1128/mSystems.00031-18


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.