Tip 3 voor een optimaal immuunsysteem in de strijd tegen virusinfectie: astragalus.

Gepubliceerd op 4 april 2020 om 09:53

Tip 3: astragalus.

Astragalus membranaceus is een plant van Chinese oorsprong met immuunsysteemversterkende eigenschappen. In de wortel van deze plant liggen stoffen opgeslagen (polysachariden, flavonoïden, saponinen) die ons immuunsysteem sterk houden en die daarnaast ook een ontstekingsremmende werking hebben. Het mooie aan astragalus is dat het een modulerend effect heeft: het immuunsysteem wordt afhankelijk van wat er nodig is gekalmeerd of net geactiveerd. Bij acute stress heeft het ook positieve effecten op onze psychische en fysieke weerbaarheid, wat ook weer belangrijk is voor een goed immuunsysteem.

Specifiek in de strijd tegen virussen is deze plant erg interessant: astragalus verhoogt het aantal witte bloedcellen. Dit zijn cellen van het immuunsysteem die ons helpen om virussen en bacteriën te bestrijden. Astragalus is ook in staat om de wanden van een virus aan te vallen. Daarnaast activeert astragalus T-cellen: immuuncellen die (o.a.) cellen detecteren en vernietigen die geïnfecteerd zijn met virussen, en die hiervoor geheugen opbouwen zodat je bij een volgend contact beter beschermd bent.

Mail naar franschepens@gmail.com als je een link wil ontvangen om een voedingssupplement met astragalus te bestellen met korting. De synergie met shitake-extract zorgt voor een nog betere werking.

Opgelet: voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding en gezonde levensstijl. Hou je aan de voorgeschreven dosis op de verpakking en vermijd sowieso om hoge doseringen van eender welke plant maanden aan een stuk te nemen. Let op met het innemen van astragalus wanneer je bepaalde gezondheidsaandoeningen hebt. Onder andere moet opgelet worden bij bloedaandoeningen, diabetes of hypertensie, aangezien astragalus de bloedsuikerspiegel en bloeddruk kan beïnvloeden. Let ook op als je immuunonderdrukkende medicatie neemt, want astragalus kan hiermee een wisselwerking aangaan (denk o.a. aan medicatie die genomen bij orgaantransplantatie). Raadpleeg in deze gevallen en algemeen bij ernstige gezondheidsaandoeningen altijd eerst je huisarts.

https://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/S0192415X16500014

https://nccih.nih.gov/health/astragalus

https://www.natuurdietisten.nl/voedingsweerstand-tegen-ziektekiemen/

https://www.naturafoundation.nl/media/3010/nf_nl_webinar-corona_def.pdf


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.