Tip 4 voor een optimaal immuunsysteem: nuchtere krachttraining.

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 14:07

Tip 4 voor een optimaal immuunsysteem: nuchtere krachttraining

Nuchtere krachttraining zorgt voor de lichaamseigen productie van lactoferrine: een ijzerbindend eiwit dat je beschermt tegen infecties, bacteriën, schimmels, virussen, ... Dit eiwit zit ook van nature in grote hoeveelheden in moedermelk om je baby, wiens immuunsysteem nog volop in ontwikkeling is, infectievrij te houden.

Een bijkomend voordeel van krachttraining: je bouwt spieren op. En hoe meer spieren je hebt, hoe meer mitochondriën = hoe meer energie! (Mitochondriën zijn onze energiefabrieken).

Krachttraining doe je best nuchter en in de ochtend. Nuchter trainen stimuleert de overschakeling van glucoseverbranding naar vetverbranding. Als je je inspant zonder eerst glucose (suiker) aan te dragen zal je lichaam het vet aanspreken. Dit levert ook weer een hogere energie-uitkomst (meer ATP). Krachttraining geeft ook een kortdurende acute cortisolpiek. Dit maakt je alert en geeft je focus. Daarom dus beter ’s ochtends, om je melatonineproductie niet te verstoren (cortisol en het slaaphormoon melatonine zijn antagonisten).

Bouw rustig op en luister naar je lichaam. Youtube staat vol met korte en lange filmpjes voor beginners en gevorderden. Als je je spieren voelt branden op het einde van een reeks oefeningen en als je de dag erna een beetje stijf bent (niet te veel), dan zit je goed.

Je kan lactoferrine ook preventief innemen als supplement om je barrières en immuunsysteem te ondersteunen. Wanneer je een infectie doormaakt kan je het hoog-gedoseerd inzetten om je immuunsysteem te ondersteunen in de strijd. Laat een bericht achter of mail naar franschepens@gmail.com als je een link wil ontvangen om een voedingssupplement met lactoferrine met korting te bestellen. Let op: voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een gevarieerde voeding. Je lichaam stimuleren om het zelf aan te maken door een stevige work-out te doen is simpeler en goedkoper, én dit heeft nog vele andere gezondheidsvoordelen ook.

Veel plezier 😊.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4436444/

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.